Op maandag 5 oktober legt Liesbeth Lambaerts tijdens de gemeenteraads-zitting de eed af als nieuwe algemeen directeur van Herenthout. Liesbeth is 40 jaar en woont in Herenthout.

Liesbeth begon haar carrière bij het gemeentebestuur van Laakdal als sportpromotor. Nadien maakte ze de overstap naar het gemeentebestuur van Heist-op-den-Berg waar ze tot voor kort achtereenvolgens de functie van teamcoördinator sportdienst, afdelingshoofd cultuur en vrije tijd en beleidscoördinator dienstverlening bekleedde.

Een functie als algemeen directeur bij het lokaal bestuur van Herenthout lijkt haar de logische volgende stap in haar professionele carrière.

'Ik ben er van overtuigd dat je in een levendige gemeente als Herenthout nog dicht bij de medewerkers, de inhoudelijke werking, het beleid en de burgers kan staan. Ook de uitdagingen die er zijn op vlak van intergemeentelijke samenwerkingen spreken mij enorm aan.

Door intensief samen te werken met de andere lokale besturen van Neteland zal de bestuurskracht van Herenthout versterkt worden. Hierdoor kunnen we zowel de grensoverschrijdende als de lokale uitdagingen aangaan.

Ik ben dan ook blij dat ik eindelijk aan de slag kan na mijn aanstelling in juli.' aldus nieuw algemeen directeur Liesbeth Lambaerts.